Subscribe Us

header ads

Kanizsai gokartosok



Durván számolva, havonta úgy hétezren fordulnak meg a páratlanul népszerű „UH" falai között Ezen a nagy számon senki sem csodálkozhat, ha elmondom: harminchárom szakkörének ötszáz állandó tagja van. Ahogy ez már mindenütt lenni szokott: év elején ennek a duplája jelentkezik, ám amikor elkezdődnek a komoly foglalkozások, akkor a fele - lemorzsolódik. Számos beszélgetés során tapasztaltam, az „UH”-ban első sorban ahhoz kötik a szakköri tagságot, hogy a „szakköri! jó-ember” hogyan áll a suliban a tanulással? Ez is csak annak a jele, hogy itt szíwel-lélekkel törődnek az „UH”-t látogató pajtásokkal. Lehetetlenség felsorolni, hány szívdobogtató szép eredménnyel büszkélkedhetnek el. Bizonnyal nem túlzók, ha ennek nyitját abban a tényben keresem, hogy az „UH”-t - megnyitásának perce óta a csupa szív, csupa lélek Büki Pálné igazgatónő vezeti.
A harminchárom kitűnően dolgozó szakkör közül a gokartosokat választottam ki, akiknek vezetője Jónás Béla gépészmérnök. A GO-KART-szakkör olyan népszerű, hogy két párhuzamosan működő csoportja van; kedden 16, csütörtökön 17 pajtással foglalkozik. Szakkörének gépállományára igazán büszke lehet: 3 gokartjuk, 3 Komor segéd¬motorosuk, 2 Simpson Mopedjük és 3 darab 125 köbcentis Danuviájuk van!


Béla bácsi igazán stílusosan jutalmazza meg a példás szorgalmat tanúsító szakköri tagokat, mindazokat, akik fújják a KRESZ szabályokat, a műszaki ismereteket és a vezetési gyakorlatok során is megállják a helyüket.
Van néhány vaskos autógyári prospektusa s azok, akik helytállnak, hazavihetik s egy hétig otthon tanulmányozhatják a pazar olvasnivalót. És van még valami, amiért külön is rajonganak Béla bácsiért a kanizsai pajtások: a gokart-szakkör a nyári nagyszünetben sem szünetelteti munkáját! így aztán azoknak a pajtásoknak is remek nyári programjuk van, akik nem utaznak szüleikkel külföldre, vagy nem él rokonuk a Balaton mentén. Aki e tudósításból még nem jött rá, mit jelent az, hogy „UH” annak elárulhatjuk, a nagykanizsaiak népszerű úttörőházába látogattunk el.

Irta és fényképezte:
HUNYADY JÓZSEF

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések